Hitta kärleken online – och få relationen att hålla

Hitta kärleken online – och få relationen att hålla

Att hitta kärleken online är numera ett vedertaget dejting sätt. Det är många som använder sig av både dejtingsidor online och olika dejtingappar. Det är ett enkelt sätt att faktiskt försöka träffa sin livskärlek. Men hur ska man tänka? Och hur får man relationen till att faktisk hålla?

Det finns några grejer som kan vara bra att tänka på om man funderar på att försöka hitta kärleken online. Här kommer några tips på saker att reflektera över när man dejtar online, både för att hitta någon, men också som kanske kan hjälpa att få relationen till att fungera.

Vad är viktigt för dig?

Vare sig man vill hitta en partner online eller genom jobb, gemensamma vänner, ja vart som helst så är det viktigt att komma underfund med vad som är viktigt för en. Att hitta en partner som har gemensamma intressen? En som bor i samma stad eller land? Söker man en partner av samma kön eller av det motsatta? Alla dessa frågor kan tyckas självklara. Men det är faktiskt viktigt att ställa sig dessa innan man försöker sig på att påbörja en relation. För det gör att du fundera över vilka förväntningar du har på relationen och vad den i längden ska ge dig.

Glöm inte kommunikationen

Att påbörja en relation online betyder att kommunikationen står i centrum. Även om du lagt upp bilder på dig själv, beskrivit vem du är så är det kommunikationen som behöver vara startskottet för relationen. Om man söker efter kärlek så gäller det att vara villig till att öppna upp och berätta både vem man är och vad man har för önskningar av livet. Det är svårt att lära känna en annan person. Det är också svårt att gå in i en relation. Så för att få det att hålla så gäller det att kommunicera ärligt med varandra från början. Då ökar chansen för att man faktiskt lär känna varandra och kärleken börjar på ett bra villkor.

 Våga ta första steget

Som med all dejting så gäller det att våga ta första steget. Och då i form av att faktiskt bjuda ut till en dejt i verkliga livet. Om man har pratat under en period online, så måste någon av parterna våga ta steget till att bjuda ut. Det går att lära känna varandra på ytan online, men om man verkligen vill komma på djupet så gäller det att ses i verkligheten. Det är här man faktiskt kan se om man passar med varandra. Om man kan skratta tillsammans, om man har gemensamma värderingar i livet, har en kemi mellan varandra och om det helt är någonting som skulle kunna fungera. Och en sista grej. Låt perioden av dejtande ta tid. Det är ingen stress med att hoppa in i ett nytt förhållande.