Vikten av en bra madrass

Vikten av en bra madrass

Även om värdet av sömn förbises av många är det en nödvändighet för att kroppen och knoppen ska kunna återhämtas efter en lång dag. Att sova gott hela natten, utan några avbrott, får dig helt enkelt att må bättre. 

Sömn kan faktiskt liknas vid meditation eftersom de båda har liknande fördelar. En funktionell madrass kan påverka din meditation/sömn markant och här är några av anledningarna: 

En bra madrass bidrar till förbättrad hälsa 

Enligt en undersökning från Folkhälsomyndigheten om sömnproblem lider 4 av 10 svenskar av denna folksjukdom. Mycket forskning tyder på att personer med sömnbrist har en sämre allmän hälsa gentemot de som sover rekommenderat antal timmar om natten. Men att lägga sig och somna utan att behöva vrida och vända på sig är inte lika enkelt för alla. Boven i dramat är dock allt för ofta en dålig madrass, och ser man därför till att investera i en bra madrass så kan man faktiskt förbättra sin egen hälsa! 

En bra madrass kan leda till ökad livslängd 

Stress och sömn är tätt sammankopplade. Är du stressad sover du dåligt, och sover du dåligt blir du lättare stressad. Kronisk stress leder till ökade nivåer av kortisol, som stör minnet, immunförsvaret och ökar blodtrycket, kolesterol och risker för hjärtsjukdomar. Med en madrass du sover bra i kommer du således kunna sova bättre i, stressa mindre med hjälp av och därmed (förhoppningsvis) öka din tid här på jorden! 

En bra madrass kan förbättra ditt minne 

Ytterligare en fördel med en madrass av hög kvalitet är det faktum att det kan förbättra människors minnen. När du sover ut om natten i en bekväm säng kan detta bidra till att din hjärna återhämtar sig som den ska. Förutom att hjärnan får en boost om natten kan en bra madrass även resultera i att du känner dig mer kreativ. 

En bra madrass kan få dig att känna dig vackrare 

Du har säkert varit med om att vakna om morgonen med stora påsar under ögonen för att du inte sovit tillräckligt många timmar kvällen innan. Visst är ögon- och ansiktskrämer behjälpliga, men det hela handlar i grund och botten om hur väl du sover om natten. Undvik att behöva ligga och vrida dig om natten och vakna på grund av störande moment med en bra madrass!